Música
Cultura 28/03/2023

Grans veus d'aquí i d'arreu en els cicles lírics del Palau de la Música

Ermonela Jaho, Sara Blanch, Philippe Jaroussky i Javier Camarena, noms propis de la temporada 2023-2024

2 min
La soprano albanesa Ermonela Jaho.

BarcelonaEl Palau de la Música desplega la seva programació lírica en dos cicles, el Palau Grans Veus i Palau Òpera. A la temporada 2023-2024, en el primer destaquen recitals d'Ermonela Jaho, Sara Blanch, Javier Camarena, Philippe Jaroussky i Jakub Józef Orliński, entre d'altres. I en l'operístic mana el repertori barroc, amb tres títols en format concert o semiescenificat: Rinaldo i Tolomeo de Händel i L’incoronazione di Poppea de Monteverdi. Rinaldo arribarà el 6 de febrer del 2024 de la mà de l'ensemble Les Accents, amb el contratenor Carlo Vistoli. L'òpera de Monteverdi serà interpretada el 16 de març per The English Concert, sota la batuta de Harry Bicket, i amb la soprano Jeanine de Bique. Finalment, el 25 de maig el contratenor argentí Franco Fagioli serà Tolomeo a la producció de l'òpera de Händel de la Kammerorchester Basel i Il Giardino Armonico.

Pel que fa al cicle Grans Veus, la soprano albanesa Ermonela Jaho, l'esplèndida Suor Angelica d'Il trittico, de Puccini, que es va veure al Liceu al novembre, protagonitzarà el 19 de febrer un dels concerts d'homenatge a Victòria dels Àngels, amb la Franz Schubert Filharmonia. El programa també inclourà l'estrena de Simfonia dels Àngels, d'Albert Guinovart, l'últim pianista que va acompanyar la soprano barcelonina. Una altra veu amb nits memorables al Liceu serà el tenor mexicà Javier Camarena, que actuarà al Palau de la Música el 10 de gener, dins d'un cicle de Grans Veus que inaugurarà el contratenor francès Philippe Jaroussky interpretant àries del Barroc tardà amb Le Concert de la Loge, sota la direcció de Julien Chauvin, el 4 de desembre. Un altre contratenor, el polonès Jakub Józef Orlinski, tornarà a visitar el Palau de la Música el 25 de gener.

Completaran el cicle dues sopranos. El 22 de febrer, Katharina Konradi, del Kirguizistan, programada des de fa anys per la Schubertíada, que el 2018 ja la va identificar com a figura emergent, tornarà al Palau per cantar lieds de Gabriel Fauré, Alberto Ginastera, Fernando Obradors, Xavier Montsalvatge i Schubert. El 2 de maig serà el torn de l'ebrenca Sara Blanch, tota una realitat de la lírica catalana tal com va demostrar fa uns mesos al Liceu com a Norina/Sofronia (Don Pasquale); al Palau de la Música, Blanch cantarà repertori català i italià acompanyada d'Albert Guinovart al piano.

stats