Cultura 23/04/2015

El Gremi de Floristes de Catalunya calcula que ja s'han venut un 7% més de roses que l'any anterior

El president del gremi lamenta l'augment de parades de venda de roses al carrer i destaca que s'han concedit prop de 4.000 permisos a no professionals

Acn
1 min
Ja s'han venut un 7% més de roses que l'any passat / JOSEP RAMON TORNÉ (ACN)

BarcelonaEl president del Gremi de Floristes de Catalunya, Lluis Vilagran, ha dit que al migdia ja s'havien venut sis milions de roses, un 7% més respecte de l'any anterior, quan se'n van vendre 5,7 milions. Les previsions del gremi s'han superat "amb diferència", ha declarat Vilagran. Es calculava que es vendrien sis milions de roses durant el dia.

El representant del sector ha destacat la novetat d'enguany: la rosa Chocomix, que simula ser una flor de xocolata desfeta a partir d'un bany de cera. A més, ha celebrat que els clients optin cada cop més per comprar les roses en establiments professionals perquè busquen una flor "de qualitat". També ha afirmat que les floristeries "estan treballant a un nivell superior al de l'any passat, amb vendes molt completes i complint les previsions amb diferència".

Tanmateix, Vilagran ha lamentat l'augment de parades de venda de roses al carrer, ja que es donen "molts permisos" a ciutadans que no es dediquen a la floristeria i perjudiquen el negoci dels establiments de venda de flors. El president del gremi ha calculat que enguany s'han concedit prop de 4.000 permisos només a Barcelona "a gent que no són professionals", i això "perjudica el sector".

stats