Cultura 12/10/2019

La Guàrdia Civil impedeix l'entrada a un grup de persones que volien anar a missa al Valle de los Caídos

L'hostatgeria del Valle treu pit i diu que avui hi han dinat 300 persones

Agències/ARA
1 min
El Valle de los Caídos el darrer dia d'obertura

Valle de los CaídosEl Valle de los Caídos ha viscut el seu primer matí tancat sense gaires incidents. L’únic enfrontament s’ha produït quan s’havia de celebrar la missa de les 11 del matí a la basílica i un grup de persones han intentat accedir-hi i la Guàrdia Civil els ha barrat el pas. Això ha indignat algunes associacions ultres, que ho han denunciat via Twitter: "La Guardia Civil rinde pleitesía a los profanadores e impide la entrada a los patriotas y católicos que han acudido a misa":

Fonts de la Guàrdia Civil han explicat a l'agència Efe que en l’incident s’hi han vist involucrades una trentena de persones, una de les quals ha intentat saltar-se el control i entrar al recinte. El Valle de los Caídos estarà tancat fins a l’exhumació del dictador. Tanmateix, l'hostatgeria del Valle de los Caídos continua oferint places per allotjar-s'hi i ha fet un tuit en què presumeix que avui, primer dia de tancament, hi han dinat 300 persones.

.

Divendres el consell de ministres va dir que el dictador seria exhumat abans del 25 d’octubre. La cosa més probable és que es faci entre el 18 i el 22. El primer pas va ser tancar el Valle de los Caídos. Des del Dia de la Hispanitat, el monument que es va construir per perpetuar el llegat de la dictadura no es pot visitar i no es reobrirà fins que la tomba de Franco sigui buida.

stats