Història
Cultura 19/07/2012

La Guerra Civil minut a minut

Un historiador crea un Twitter amb el qual es pot seguir què va passar des del 17 de juliol fins a l'1 d'abril del 1939 en temps real

Ara
1 min

Barcelona"Els militars colpistes han estat vençuts al Paral·lel, l'Estació de França i la cruïlla de Pau Claris amb Diputació". Succeïa el 19 de juliol del 1936 i és una piulada de @GuerraCivil20, un Twitter que recull minut a minut tot el que va passar des del cop d'estat de Franco fins a la derrota republicana, l'1 d'abril del 1939.

Guerra Civil 2.0 és un projecte de l'historiador Agus Girald, autor del bloc 'www.memoriadesants.blogspot.com' i un dels creadors del portal de vídeos d'història en català, 'www.histotube.cat'. Amb Guerra Civil 2.0 Girald vol donar a conèixer els principals fets que van passar durant els tres anys que va durar una guerra que va enfrontar el govern legítim de la República amb els feixistes: les batalles, les decisions polítiques i sindicals o el dia a dia els barris de diferents ciutats catalanes.

Guerra Civil 2.0 compta amb l'aportació i les piulades d'un grup d'historiadors locals i blogers. Jordi Soldevila ('Altres històries de Lleida'), Lorién Casasús ('Un Mataró no tan llunyà'), Jordi Bonvehí ('Històries Manresanes'), Dani Cortijo ('Altres Barcelones' i 'la Barcelonasfera'), Esteve Costa ('Records del Baix Llobregat') i Oriol Rigola ('Antiquari').

stats