Cinema
Cultura 05/09/2011

La guerra freda escalfa Venècia

Gran rebuda de la cinta d'espies 'El topo', dirigida pel suec Thomas Alfredson ('Dejame entrar') i interpretada per Colin Firth, Gary Oldman i John Hurt

Redacció
2 min
Colin Firth a 'El topo'

BarcelonaDesprés de debutar el 2008 amb la cinta de vampirs preadolescents Deixa'm entrar, el suec Thomas Alfredson ha canviat la fantasia pel cinema d'espies al seu segon títol, El topo, que avui s'ha estrenat al festival de cinema de Venècia, molt ben rebuda per la premsa especialitzada en la seva projecció d'avui.

Ambientada en els anys guerra freda, la cinta adapta la novel·la homònima de John Le Carré, un dels escriptors més populars del gènere, que ja va ser objecte d'una adaptació televisiva protagonitzada per Alec Guinnes. A la nova versió cinematogràfica, Gary Oldman interpreta George Smiley, un veterà agent del servei d'intel·ligència britànica que torna al servei actiu per mirar de trobar un espia soviètic infiltrat que està sabotejant les operacions de l'agència. "En el passat he interpretat personatges bastant frenètics que s'expressaven de forma molt física; ara he tingut l'oportunitat d'interpretar una cosa molt diferent", ha declarat l'actor a Venècia, agraït a Alfredson. "Va veure alguna cosa en mi, per fortuna". A Oldman l'acompanyan a El topo altres intèrprets de la talla del guanyador de l'Oscar Colin Firth i John Hurt. El primer ha comentat que guanyar l'estatueta "no li ha canviat la vida, simplement m'ha permès escollir el millor paper dels que m'oferien, i era aquest". Firth s'ha desmarcat de la "tendència a subestimar l'audiència", i ha apostat l'èxit de la cinta entre el públic, tot i la complexitat del seu guió. El veterà John Hurt, per la seva part, ha qualificat la pel·lícula "d'obra mestra" i ha destacat "l'enorme privilegi" d'haver treballat amb un grup d'intèrprets "fantàstic".

El compositor habitual d'Almodóvar, Alberto Iglesias, s'encarrega de la banda sonora de la pel·lícula. Iglesias, per cert, va ser nominat a l'Oscar per la música d'El jardiner fidel, el film de Fernando Meirelles que també adaptava una novel·la de John Le Carré.

El topo s'estrenarà a les nostres pantalles el 23 de desembre.

stats