Cinema
Cultura 04/01/2011

El guionista de 'Buried' incompleix les normes dels Oscar

Chris Sparling va enviar una carta demanant suport per a la pel·lícula a les nominacions del 25 de gener

Efe
1 min
Ryan Reynolds

Los ÁngelesEl guionista del film Buried, Chris Sparling, ha contravingut les normes de les pel·lícules que aspiren als Oscar després de demanar suport per a la seva obra, segons ha informat la revista Entertainment Weekly. Buried, dirigida per Rodrigo Cortés i protagonitzada per Ryan Reynolds, explica l'experiència d'un contractista nord-americà que és enterrat viu a Iraq. La pel·lícula ha rebut bones crítiques, sobretot per l'ambició de fer transcórrer el thriller dins d'una caixa de fusta.

Al mes de desembre Sparling va enviar una carta als companys de l'Acadèmia amb dret a vot destacant les virtuts del guió i les bones crítiques rebudes i demanant suport per a les nominacions del proper 25 de gener. Sol·licitava que, si algú encara no havia vist la pel·lícula, llegís el guió abans de votar. "Tot i que Buried pot no acabar sent la seva primera opció, si us plau consideri-la com a quarta o cinquena", recull EFE.

L'Acadèmia de Hollywood encara no s'ha pronunciat, malgrat que les bases dels Oscar prohibeixen explícitament qualsevol comunicació amb els votants en què es faci exaltació dels "mèrits d'un film o d'un individu". Els representants de Sparling han demanat disculpes i han assegurat que es tracta d'un "error" i que el guionista "no coneixia les normes". Buried podria quedar desqualificada del premi al millor guió dels Oscar.

stats