Música
Cultura 27/10/2012

Mor el compositor alemany Hans Werner Henze

Considerat el millor autor d'òpera contemporània, marxista fins a la medul·la, va dedicar obres a Ho Chi Minh i al Che Guevara

Ara
1 min
Henze

BarcelonaHans Werner Henze, un dels grans compositors alemanys contemporanis, ha mort, segons ha anunciat la casa editora musical Schott. Werner Henze tenia 86 anys i portava mitja vida vivint a Itàlia. La seva música és extremadament variada pel que fa a l'estil, rep influències tan diverses com la tradició musical italiana, el rock, el neoclassicisme o el jazz. Va compondre fins quasi el darrer moment. Nascut el 1926, el van obligar a unir-se a les Joventuts Hitlerianes. Va deixar Alemanya després de la guerra i es va afiliar al Partit Comunista. Tenia fama d''outsider' i despertava passions radicals. L'avantguarda el va excloure perquè el considerava massa expressiu i anacrònic.

Henze mai va amagar quina era la seva postura política. Va dedicar la seva sisena simfonia al Che Guevara. Va passar un temps com a professor a Cuba, però finalment es va desil·lusionar amb Castro. La seva crítica política va tenir el seu punt culminant l'any 1976 amb l'estrena de l'òpera 'We Come To The River'.

stats