Cultura 16/01/2019

Harquitectes, RCR i Jordi Badia segueixen en la cursa pel Premi Mies van der Rohe

La nova llista amb 40 seleccionats per al guardó inclou la Lleialtat Santsenca i la Casa 1413, a Ullastret, d'Harquitectes; la biblioteca De Krook, dels RCR; i la Facultat de Ràdio i Televisió a Silèsia, de Jordi Badia

Ara
1 min
Facultat de cinema a Katowice, de Jordi Badia (Baas Arquitectura)

BarcelonaEl veredicte del Premi Mies van der Rohe cada dia és més a prop: la Comissió Europea i la Fundació Mies van der Rohe han fet pública avui una nova llista de seleccionats. Entre les 40 obres que es mantenen en la cursa, n'hi ha quatre de despatxos catalans: el centre cívic Lleialtat Santsenca i la Casa 1413, a Ullastret, del despatx Harquitectes; la biblioteca De Krook, del despatx RCR, i la Facultat de Ràdio i Televisió de la Universitat de Silèsia (Polònia), de Jordi Badia.

Com diu la presidenta del jurat, l'arquitecta Dorte Mandrup, les obres seleccionades responen als reptes de futur de l'arquitectura: "Les 40 obres destaquen una nova agenda que demana noves formes de pensament. L'excel·lència i la perícia són inherents a totes elles, però això no és suficient; també cal incidir en el fet que els mateixos arquitectes pensin la professió de manera diferent", diu.

Pel que fa a la resta de l'Estat, la llista inclou obres com el centre de congressos i auditori de Plasència, de SelgasCano; la Desert City, de García German Arquitectos; i els pisos amb posidònia que van guanyar el premi FAD d'arquitectura, de Carles Olivé, Antonio Martín, Joaquín Moyá, Alfonso Reina i Maria Antònia Garcías. També està nominat el despatx OFFICE Kersten Geers David Van Severen per la Solo House.

A més, l'estudi Nieto Sobrejano està nominat pel centre Arvo Pärt a Estònia.

La llista inicial incloïa 383 obres. Els cinc finalistes es faran públics el 13 de febrer, i la cerimònia de lliurament dels premis serà el 7 de maig.

stats