Cultura 09/09/2013

Homes i dones mig nus amb un logo que els cobreix els genitals: massa suggeridor per als Ferrocarrils de la Generalitat

La companyia censura la campanya publicitària de 'The Hole', un espectacle de cabaret que s'estrena el dia 19 al teatre Coliseum

Agències
2 min

BarcelonaFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha decidit retirar de les seves estacions les imatges de la campanya de publicitat de l'espectacle 'The Hole' ('El forat'). La campanya la formen cartells on es veuen homes i dones nus, els genitals dels quals estan coberts amb el logotip de l'espectacle. 'The Hole', que ja s'ha estrenat a Madrid, arriba al teatre Coliseum de Barcelona el pròxim dijous 19.

'The Hole' és un espectacle de cabaret, nascut de la col·laboració entre el televisiu Paco León, Yllana i Let's Go. Barrejant elements teatrals i musicals, 'The Hole' es planteja com un 'streaptease' modern. La seva campanya de publicitat vol reflectir aquest ambient de cabaret. S'han fet diverses versions del cartell. En una, es pot veure una de les actrius mig nua i asseguda amb les cames obertes. Hi ha, també, una versió masculina. En tots dos casos, el logotip de l'espectacle cobreix la zona dels genitals. S'hi pot llegir 'The Hole' i, al costat, la traducció en castellà: 'el agujero'.

Tot i que la campanya ha passat sense problemes els criteris de TMB -es pot veure en els autobusos de Barcelona- i també els de l'agència que controla la publicitat en els opis de la capital, ha estat rebutjada per Ferrocarrils de la Generalitat. Després que es fes pública la prohibició, la companyia teatral ha emès un comunicat en què assegura que no busca "ofendre ningú amb aquesta campanya" i destaca que la imatge censurada "no és anticonstitucional ni atempta contra la dignitat de les dones". Assegura que no és la seva intenció "perjudicar els nens" amb una foto que considera "cuidada".

En una nota feta pública aquest dilluns, la companyia assenyala: "Considerant que Barcelona és una ciutat moderna, oberta, cosmopolita i pionera en els espectacles de cabaret, ens resulta més que sorprenent la reacció de Ferrocarrils, segons la nostra opinió, desmesurada, però que no podem fer altra cosa que acatar".

stats