Cinema
Cultura 13/01/2012

Villaronga: "He vist molt interès en els acadèmics de Hollywood"

El director i la resta de l'equip de 'Pa negre' han presentat la pel·lícula a Nova York, la darrera parada dins de la gira per promocionar la candidatura a l'Oscar de la cinta

Efe
2 min
L'equip de 'Pa Negre' / ACN

BarcelonaAgustí Villaronga va afirmar ahir a Nova York que "ha vist molt interès en els acadèmics de Hollywood per Pa negre", tot i que prefereix no fer apostes i esperar a veure què passa el 24 de gener, quan es donin a conèixer les nominacions. "En la carrera dels Oscar no em vull ficar, perquè depèn de moltes coses, però tan de bo vagi molt bé", va afirmar el mallorquí en declaracions a Efe.

Villaronga, que va comparèixer davant la premsa amb els dos intèrprets de la cinta, Marina Comas i Francesc Colomer, va assegurar que en el passat es va acostumar a que les coses no li anessin bé, així que no tindria problemes per acceptar que la pel·lícula no fos nominada. "Crec que és difícil que ens fem un forat, perquè estem competint amb les millors pel·lícules que s'han fet en el món sencer, però he vist reaccions immediates molt positives de la gent, i em quedo amb això; la resta són somnis i campanyes", va afegir.

Comas i Colomer van declarar que encara no es permetien somiar amb la possibilitat d'estar el 26 de febrer al teatre Kodak de Los Angeles. "Prefereixo no imaginar-me res fins que ens diguin alguna cosa, perquè així la decepció serà menor; bé, això si hi ha decepció, que espero que no", assegurava l'actriu. La jove intèrpret, que es va endur el seu primer Goya amb Pa negre, va afirmar que li agradaria continuar la carrera d'actriu en el futur, tot i que sap que és una professió "molt inestable". Comas, que també pensa en ser biòloga, estrenarà una nova pel·lícula aquesta primavera.

El seu company de repartiment, Francesc Colomer, que ja té tres propostes per a l'estiu, va dir que el rodatge va ser molt difícil perquè abans no havia fet res d'interpretació, "tot i que al final penso que sortir molt bé". El jove actor va afirmar que si finalment la pel·lícula és nominada a l'Oscar, "amb tota seguretat" l'equip anirà a Los Angeles, "amb molta naturalitat i ben vestits".

stats