El cas Weinstein
Cultura 13/10/2017

Hollywood reacciona contra els abusos sexuals de Harvey Weinstein

Emma Thompson titlla Weinstein de "depredador" i considera "delictives" les seves accions

Ara
2 min
Harvey Weinstein

BarcelonaEl món de cinema reacciona davant les acusacions d’abusos sexuals i de violacions del productor cinematogràfic Harvey Weinstein. Les acusacions van sortir a la llum en un reportatge del 'New York Times' publicat el 5 d’octubre, tot i que el productor ho ha negat en tot moment. Weinstein ha sigut denunciat per nombroses actrius, entre elles Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Mira Sorvino, Ashley Judd, Léa Seydoux i Asia Argento. Hi ha tres denuncies per violació i d'altres per casos d'assetjament sexual.

L'actriu Emma Thompson ha qualificat aquest divendres les accions del productor de "delictives". Ha dit també que Weinstein "és un depredador" i que "és perillós", i que està segura que hi ha moltes altres persones que actuen de la mateixa manera que ho ha fet Weinstein. Segons Thompson, "és necessari començar a parlar de la crisi de la masculinitat, la crisi de l’extrema masculinitat que suposa aquest tipus de comportaments i el fet que no tan sols sigui acceptable, sinó que també és present en la majoria d’homes poderosos del món en aquests moments".

El Festival de Canes ha reaccionat també davant les acusacions sobre Harvey Weinstein i ha qualificat les accions d'"imperdonables". "Aquests fets revelen un comportament imperdonable que només poden portar a una condemna clara", explica el festival en un comunicat firmat pel president, Pierre Lescure, i el delegat general, Thierry Fremaux. "Els nostres pensaments estan amb les víctimes, amb les que han tingut la valentia de denunciar-ho públicament i amb totes les altres", conclou el comunicat del Festival de Canes.

També hi ha hagut reaccions d’altres cineastes com Quentin Tarantino, que s’ha mostrat "decebut" de Weinstein, amic seu des de fa 25 anys. "Necessito uns dies per processar el dolor, les emocions, la còlera i els records i aleshores parlaré públicament sobre el tema", ha afirmat Tarantino en una breu declaració publicada a Twitter per l'actriu Amber Tamblyn.

En canvi, Oliver Stone ha considerat aquest divendres que "no és fàcil passar pel que està passant Weinstein", i ha dit que preferia esperar que se celebrés el judici abans de pronunciar-se sobre les acusacions de violació de què és objecte el productor.

stats