HOMENATGE A PAU CASALS
Cultura 09/06/2011

L'homenatge a Pau Casals es farà al Palau de la Música

L'Institut Ramon Llull, una de les institucions impulsores del concert que commemora els 40 anys que Casals va interpretar l'Himne a les Nacions Unides, confirma que la seu de l'ONU no acollirà l'acte d'homenatge

María José Gómez
1 min
Pau Casals

BarcelonaDesprés de molts mesos d'incerteses, ja és segur que la seu de l'ONU a Nova York no acollirà el 24 d'octubre l'homenatge que vol commemorar els 40 anys que fa que Pau Casals va interpretar l'Himne de les Nacions Unides a la seu de la organització internacional. Així ho ha confirmat l'Institut Ramon Llull mitjançant un comunicat en què també informa que el tribut al compositor català se celebrarà el 14 de setembre al Palau de la Música.

El concert del Palau està organitzat per la Fundació Pau Casals i inclourà el repertori que el músic va tocar a la Casa Blanca l'any 1961 i l'Himne a les Nacions Unides, que va sonar a la seu de Nova York el 24 d'octubre del 1971. El recital, que també servirà per recordar el famós discurs de Casals I'm a Catalan, serà interpretat per l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans i el Cor Jove i Cor de Noies de l'Orfeó Català.

Segons informa el comunicat de l'Institut Ramon Llull, la decisió va ser presa el passat dimecres per les diferents institucions que impulsen el tribut a Casals: l'IRL, que va convocar la reunió, la Fundació Pau Casals, l'Orfeó Català-Palau de la Música i el Fòrum Musicae. Totes les institucions van manifestar la seva intenció de continuar treballant per aconseguir que la composició de Casals es declari himne oficial de les Nacions Unides i perquè hi hagi una celebració institucional al mateix lloc on va tenir lloc la històrica actuació del músic català: la seu novaiorquesa de l'ONU.

stats