Sant Jordi 2012
Cultura 23/04/2012

Escriptors i editors donen el tret de sortida a la Diada de Sant Jordi a l'Hotel Regina

Ja són 13 els anys que l'Hotel Regina és l'escenari de la tradicional foto dels escriptors de Sant Jordi. Enguany, el sector espera remuntar la caiguda de vendes de la diada de l'any passat

Ara / Acn
2 min
Els escriptors reclamen el seu dia!

BarcelonaCom ja és tradició, escriptors i editors han començat el Sant Jordi amb l'esmorzar a l'Hotel Regina. Andreu Martín, Empar Moliner i Ferrant Torrent, entre d'altres, han animat els ciutadans a sortir al carrer. Qui no ha estat tan positiu és Joan Barril que ha advertit que "aquest no serà un Sant Jordi gaire bo, com tampoc ho va ser l'any passat, i no per circumstàncies meteorològiques, sinó econòmiques". Moments abans, a la Farga, Sebastià Alzamora ha assegurat que aquest "és un dia molt especial pel país"; Rafel Nadal, que es perfila com un dels més venuts, ha dit que el viu "amb ganes i una mica de por", i Imma Monsó que, malgrat el fet de signar no és el seu fort, aquesta es una festa "molt maca".

Tretze esmorzars al Regina

Per a Empar Moliner, autora de 'La col·laboradora', aquest dia és "una alegria bestial" que s'ha d'acabar amb una copa, "que sempre està bé". Carme Martí, autora de la història de Neus Català a 'Un cel de plom', ha assegurat que espera que el llibre tingui un recorregut llarg i ha explicat que Català "ja està rebent cartes de lectors que han llegit el llibre i és molt maco que li retorni tot això". Per la seva banda, el valencià Ferrant Torrent, autor d''Ombres en la nit', ha explicat que fa les dedicatòries a gust del client dependent de si és un regal, un aniversari... "Si algú vol un dibuixet li faig una barraca, un avió o una paella", ha bromejat. A ulls de Torrent, en el dia de Sant Jordi els lectors "tenen una oportunitat de contactar amb l'autor i, si hi ha temps, fins i tot de fer una pregunta sobre llibres passats". Marina Espasa, que durant molts anys ha viscut el Sant Jordi des del bàndol dels periodistes i crítics, aquest Sant Jordi té la seva primera novel·la al mercat, 'La dona que es va perdre'. Ha reconegut que està "una mica nerviosa" i que té sent "molta curiositat" per veure "quina mena de gent" acudeix a buscar la seva signatura. La física i escriptora Sonia Fernández Vidal ha afirmat que "avui és un perfecte per aconseguir un dels objectius de 'Quantic Love': unir dins en el marc cultural, humanisme i ciència". Per la seva banda, l'experimentada Maruja Torres, que per segon any consecutiu viurà Sant Jordi amb una nova aventura de la Diana Dial, ha afirmat que està "molt contenta perquè no plou, perquè no és Diumenge de Ressurecció i perquè hi ha llibre nou". Un dels llibres que es perfilen com un dels favorits d'aquest Sant Jordi és 'L'avi de cent anys que es va escapar per la finestra' del suec Jonas Jonasson. L'autor, que no ha pogut ser a Barcelona, ha estat substituït pel protagonista del seu llibre, Allan Karlsson, encarnat per l'actor català Quimet Pla.

L'escriptor català Andreu Martín, autor de 'Cabaret Pompeya', ha reivindicat la Diada de Sant Jordi com una festa catalana lluny de ser la celebració de la mort de Cervantes o Shakespeare. "La rosa és símbol d'amor, absolutament necessari per vèncer les crisis, i el llibre és símbol de cultura per combatre la 'garruleria'", ha afegit. Finalment, qui no ha estat tan positiu és Joan Barril que ha advertit que "aquest no serà un Sant Jordi gaire bo, com tampoc ho va ser l'any passat, i no per circumstàncies meteorològiques, sinó econòmiques".

stats