Cultura 27/07/2015

El govern de les Illes Balears reingressarà a l'Institut Ramon Llull

Les Balears també tindran representació a l'Institut Català de les Empreses Culturals i a la Institució de les Lletres Catalanes

Acn
2 min
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl govern de les Illes Balears formalitzarà aquesta setmana el reingrés a l'Institut Ramon Llull (IRL), segons han acordat aquest dilluns en una reunió a Palma el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i els consellers balears de Presidència, Marc Pons, i de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps. Els dos executius signaran aquesta setmana el conveni marc pel qual les Balears tindran representació a l'IRL, a l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i a la Institució de les Lletres Catalanes. L'objectiu de la trobada ha sigut posar les bases per reconstruir la relació entre les dues administracions i començar a treballar conjuntament en matèria cultural.

"Venim d'una època de foscor en la col·laboració Illes Balears-Catalunya, i avui hem encès una espelma que donarà llum al camí que iniciem de manera conjunta", ha recalcat Marc Pons, que ha afegit que aquest acord només ha estat possible després del recent canvi polític al Govern Balear, procés que ha permès recuperar els lligams entre totes dues comunitats i que, segons Mascarell, potenciarà el "treball en col·laboració" del món de la creació i de les empreses culturals.

El Govern Balear nomenarà una persona delegada de l'executiu dins les tres institucions catalanes en les quals tindrà representació, i durant el mes d'agost es definiran i limitaran les actuacions que es derivin del conveni marc. La consellera Esperança Camps ha destacat que els autors de les Illes Balears valoren positivament el reingrés a l'Institut Ramon Llull per la possibilitat d'intercanvi dins l'àmbit cultural comú. "Hem posat les primeres pedres perquè els creadors illencs puguin ser visibles a Catalunya i que les Illes també puguin conèixer l'activitat cultural que es fa allà", ha dit Camps.

stats