TEATRE
Cultura 16/02/2012

Oriol Broggi dirigeix 'Incendis', una violenta tragèdia contemporània al Romea

El duel actoral el lliuren Julio Manrique i Clara Segura interpretant dos germans que furguen al passat de la seva mare morta

Laura Serra
1 min
L'equip d''Incendis' al Romea

BARCELONAOriol Broggi dirigeix una de les obres de la tetralogia del libanès-canadenc Wajdi Mouawad, Incendis, al Teatre Romea. Ho fa amb les mateixes armes que encara una estrena a La Perla: amb un text que considera "una obra gran, com un Sòfocles o un Shakesperare, important" i adaptant-la a una companyia de set actors "de molta qualitat" que surten a l'escenari a explicar una història, sense trampes escenogràfiques ni efectes especials.

Incendis explica la història de dos bessons (Clara Segura i Julio Manrique) que, quan mor la seva mare, es veuen obligats per testament a furgar el seu passat i descobrir el perquè dels llargs silencis de la dona. "La història té una trama que avança, però com passa amb Shakespeare, l'autor en fa filosofia i poesia", explica Broggi, emocionat, com la resta d'equip, amb un text que troben excepcional. "És una epopeia que explica la història d'una dona que va estar a la Guerra del Líban, i els seus fills descobreixen la seva desgraciada vida, les tortures, vexacions i morts que va viure. I parlen així de la humanitat, l'amor, l'odi i la mort".

L'espectacle –de tres hores de durada i entreacte– s'estrenarà dimecres que ve dia 22 de febrer a les 20.30 h i estarà en cartell al Romea fins al 22 d'abril.

stats