Institucions culturals
Cultura 26/09/2018

El patronat de l'Institut Ramon Llull ratifica Iolanda Batallé com a nova directora

L'escriptora i editora del Grup Enciclopèdia Catalana substitueix Manuel Forcano

i
Jordi Nopca / Laura Serra
1 min
Iolanda Batallé, l’editora i escriptora proposada per dirigir l’Institut Ramon Llull, en una imatge del 2014.

BarcelonaLa Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada aquest dimecres, ha nomenat Iolanda Batallé com a nova directora de la institució, tal com avançava l'ARA. L'escriptora i editora del Grup Enciclopèdia Catalana substituirà Manuel Forcano, que ha ocupat el càrrec durant dos anys i mig.

Iolanda Batallé (Barcelona, 1971) és autora de tres llibres de ficció: 'Faré tot el que tu vulguis' (amb el qual va guanyar el premi Prudenci Bertrana el 2013), 'El límit exacte dels nostres cossos' (2011) i 'La memòria de les formigues' (2009). Però sobretot és coneguda per la seva entusiasta i efusiva feina d’editora. El 2015 va emprendre un projecte molt personal llançant dos nous segells dirigits al públic adult, Rata i Catedral, que van sorgir del Grup Enciclopèdia Catalana, en què treballa des del 2009 i en què s’havia ocupat prèviament dels segells infantil i juvenil La Galera i Bridge.

Caldrà veure qui s’ocuparà a partir de la tardor de la direcció editorial dels segells d’Enciclopèdia, que seguint l’olfacte i la intuïció de Batallé fins ara ha obert la porta a autors com Han Kang, Josep Lluís Badal, Natàlia Cerezo, Flavia Company i Jonas Jonasson. Abans encara havia exercit d’editora i cap de premsa a Random House Mondadori. També ha col·laborat en diversos mitjans i ha estat professora a la Universitat Pompeu Fabra, a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i a la Chadwick School de Los Angeles.

stats