Cultura 23/07/2021

Iréne Theorin i Mark Padmore, estrelles del Life Victoria 2021

El festival començarà el 27 de setembre amb el 'Winterreise' interpretat per Fleur Barron

Ara
2 min
La soprano Iréne Theorin.

BarcelonaL'edició 2021 del Life Victoria, el festival de lied en honor a la soprano barcelonina Victoria de los Ángeles, començarà el 27 de setembre i comptarà amb artistes com Christopher Maltman, Mark Padmore, Sarah Connolly, Anne Schwanewilms i Albert Guinovart. Aquesta edició se centrarà en els viatges, però no en els viatges físics com l'any passat, sinó en els viatges interiors, "els viatges de l'ànima", en paraules del director artístic del festival, Marc Busquets.

Com a novetat d'enguany, el festival obrirà dues línies. En primer lloc, la gira per diferents capitals espanyoles de la producció escènica del Winterreise de Schubert firmada per Rafael R. Villalobos amb el contratenor Xavier Sabata i el pianista Francisco Poyato, que es va estrenar el març dins del Primavera Life. D'altra banda, s'oferirà per primera vegada un concert de lied simfònic, que significarà el retorn de la soprano sueca Iréne Theorin al costat de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles (OSVA), dirigida per Pedro Pardo.

El cicle de lied Winterreise inaugurarà el festival el 27 de setembre amb la mezzosoprano Fleur Barron i el pianista Julius Drake. L'obra de Schubert també serà interpretada al novembre pel tenor Padmore i el pianista James Baillieu. Amb Baillieu, el festival s'ha proposat interpretar els tres grans cicles de Schubert en tres nits consecutives entre els dies 8 i 10 de novembre: el tenor Ilker Arcayürek cantarà Die schöne Müllerin, i Jan Petryka, Schwanengesang. Les dues obres se sumen al concert de Padmore, tots tres al Recinte Modernista de Sant Pau.

El Dichterliebe de Schumann també tindrà força protagonisme en l'edició. Per una banda, Stéphane Degout i Simon Lepper l’interpretaran al Palau de la Música en un programa al voltant del poeta Heinrich Heine. I Albert Guinovart oferirà la seva versió del cicle en una estrena absoluta a càrrec del tenor Roger Padullés i el mateix compositor al piano. Altres noms d'aquesta edició són Sarah Connolly, Christopher Maltman, Mattia Olivieri, Carolyn Sampson i Marina Viotti.

A més, el Life Victoria 2021 reprèn la línia Life Piano iniciada l'any passat amb dos recitals de piano: un amb Albert Guinovart com a preludi de l’estrena del seu Dichterliebe i un altre amb Marta Puig, que comptarà també amb Federico Picotti al violí.

stats