Cinema
Cultura 24/04/2015

Isabel Coixet: "He fet una pel·lícula que, en sortir del cinema, no et vols tallar les venes"

'Learning to drive', protagonitzada per Ben Kingsley i Patricia Clarkson, relata un fet real d'una escriptora que aprèn a conduir després que el seu marit l'abandoni

Efe
2 min
Isabel Coixet al 18è Festival de Cinema Espanyol de Màlaga / JORGE ZAPATA (EFE)

MàlagaPer molts, Isabel Coixet és la reina del melodrama del cinema espanyol. Però no en el seu últim treball, 'Learning to drive'. "He fet una pel·lícula que, en sortir del cinema, no et vols tallar les venes", afirma la pròpia directora. Coixet ha presentat el film aquest divendres al divuitè Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, on rebrà també el Premi Retrospectiva.

El film, que li ha permès a la directora sentir "una injecció d'optimisme", està protagonitzat per Ben Kingsley i Patricia Clarkson. Basat en una història real, Clarkson interpreta una escriptora a qui el seu marit abandona per una alumna i decideix, en aquest moment, aprendre a conduir. La història va commoure Coixet, que la va llegir quan acabava de sortir d'una ruptura i, tot i que mai havia volgut conduir, va començar a aprendre'n a Los Angeles.

La cineasta ha treballat amb la muntadora Thelma Schoonmaker, guanyadora de dos premis Oscar, que li va donar un ritme a la pel·lícula "amb el qual va adquirir un punt més de comèdia". Per la seva banda, Kingsley interpreta un refugiat polític sikh que treballa de taxista i, a més, imparteix classes de conducció en una autoescola.

"Volia retratar una comunitat normalment poc compresa, perquè la gent veu un turbant i no veu més enllà, no sap si són els que tallen caps o si és un senyor d'una altra religió", ha explicat Coixet, i ha afegit que "abans de l'11S hi havia molts refugiats polítics sikh, però després tot es va posar molt més dur". També ha inclòs elements que són habituals en la seva filmografia com "el poder dels llibres o el romanticisme de l'amor no correspost i no consumat", encara que en aquest cas "en clau menys dramàtica i més lleugera".

stats