Cinema
Cultura 15/02/2013

Isona Passola aconsegueix 150.000 euros per finançar el documental 'L'endemà'

La productora només ha necessitat 11 dies per recaptar tot el micromecenatge que demanava per tirar endavant el projecte

Ara
1 min
Cinema per convèncer els indecisos

Barcelona'L'endemà', el documental que Isona Passola vol produir per influir en el procés independentista, ja ha recaptat a través de Verkami tot el que es proposava: 150.000 euros. L'empresa Massa d'Or s'havia marcat el repte d'assolir aquesta quantitat en 40 dies, però només n'ha necessitat 11.

La pel·lícula costarà més 600.000 euros, perquè a més de la realització tenen previst fer-ne una distribució exhaustiva a tot Catalunya. Es van marcar l'objectiu de recaptar 150.000 euros entre la societat civil perquè triplica la xifra més gran mai assolida a través del 'crowdfounding' a Catalunya, que fins ara era de 50.000 euros. No hi havia experiències prèvies d'una quantitat tan alta.

El nou projecte de la productora Isona Passola –artífex de l'últim gran èxit del cinema en català, 'Pa negre', i de documentals com 'Cataluña-Espanya'– es titularà 'L'endemà. Respostes per a decidir', i serà un documental que respondrà de manera "aclaridora" amb "credibilitat científica" les principals preguntes sobre què passarà l'endemà que Catalunya es declari independent.

stats