Cultura 31/07/2014

Jamie Foxx interpretarà Mike Tyson al cinema

El boxejador, campió a finals dels 80, va acabar la seva carrera a la presó i acusat de diverses agressions

Agències
2 min
Jamie Foxx i Mike Tyson

Los AngelesL'actor Jamie Foxx interpretarà al cinema el cèlebre exboxejador Mike Tyson en un projecte que compta amb guió del nominat a l'Oscar Terence Winter ('El llop de Wall Street'), segons 'Variety'. Rick Yorn, mànager de Foxx, serà el productor d'aquest projecte que encara no té un estudi que s'encarregui de la distribució.

Tyson, una de les figures més polèmiques de l'esport nord-americà, va ser conegut per la seva ferocitat sobre el ring. Es va convertir en el principal boxejador del món a finals de la dècada de 1980 i en una de les personalitats més conegudes de la societat nord-americana. La fama li va venir per la seva velocitat, poder físic i pels seus embolics amorosos i problemes fora del quadrilàter –acusacions de violació i agressió–, que el van dur a la presó.

Nascut a Nova York el 30 de juny del 1966, Tyson va debutar professionalment el 1985 i es va proclamar campió en la categoria de pes pesant un any després. Va perdre la corona el 1990 a mans de Buster Douglas i la va recuperar el 1996 davant de Frank Bruno. En aquest període va estar a la presó acusat d'haver violat una jove.

Després va perdre el títol novament davant Evander Holyfield –a qui va arrencar un tros d'orella–, i la seva carrera es va ensorrar. Va tornar a perdre amb el mateix rival el 1997 i va tornar a la presó, encara que en aquesta ocasió, per agredir un home en un bar.

Va sortir en llibertat el 1999 i va vèncer diversos boxejadors de segona i tercera categoria, però en el primer combat seriós, davant Lennox Lewis, el 2002, va ser abatut en vuit assalts.

Foxx té experiència en llargmetratges esportius, ja que va encarnar l'assistent Dwight 'Bundini' Brown a 'Ali', la cinta de Michael Mann sobre Muhammad Ali, i el mariscal de camp Willie Beame a 'Un diumenge qualsevol', d'Oliver Stone.

stats