Cultura 20/08/2015

'Jane by the sea': Jane Austen torna a la gran pantalla

La pel·lícula esta basada en la novel·la de Carolyn V. Murray, que explica la vida i la trajectòria de l'autora britànica

Europa Press
2 min
Retrat de la novel·lista britànica Jane Austen/ Viquipèdia

ARALa novel·lista britànica Jane Austen torna als cinemes amb 'Jane by the sea', una nova adaptació de la seva vida i obra basada en la novel·la homònima de Carolyn V. Murray. El film parlarà de les persones i les relacions que van inspirar a l'autora d''Orgull i prejudici' i 'Sentit i sensibilitat' per crear els personatges de ficció de les seves novel·les. També explicarà el procés d'escriptura de la mítica escriptora britànica.

El film encara no té ni director ni repartiment, però sí guió. Carolyn V. Murray ha estat l'encarregada de traslladar la seva novel·la a la gran pantalla. La nova pel·lícula no ha estat la primera adaptació de la vida de l'escriptora britànica. El 2007 es va estrenar 'La jove Jane Austen' amb Anne Hathaway. Les seves novel·les també s'han portat a la gran pantalla:

'Sentit i sensibilitat' (1995)

Les novel·les més conegudes de l'autora també han fet el salt a la gran pantalla. 'Sentit i sensibilitat', dirigida per Ang Lee el 1995, va comptar amb un guió de l'actriu Emma Thompson, que també apareix a la pel·lícula com a Elinor. El guió de Thompson va guanyar l'Oscar al millor guió adaptat l'any 1995.

'Fora d'ona' (1995)

El torn d''Emma' va ser el 1995 amb 'Clueless'. El director i guionista Amy Heckerling va fer una versió modernitzada de la novel·la de Jane Austen. Va ser un èxit taquiller i es va convertir en una pel·lícula de culte que va donar lloc a un spin-off en forma de sèrie de televisió.

'Emma' (1996)

Només un any després, Douglas McGrath va dirigir una nova versió de la novel·la, que va titular amb el mateix nom. 'Emma' va comptar amb Gwyneth Paltrow, Jeremy Northam, Toni Collette, i Ewan McGregor.

'Orgull i prejudici' (1940) i (2005)

La novel·la 'Orgull i prejudici' va ser la primera versió adaptada al cinema de l'obra d'Austen. Dirigida per Robert Z. Leonard es va estrenar el 1940 i va ser guardonada amb un Oscar a la millor direcció artística. Els papers d'Elizabeth Bennet i el Sr. Darcy van ser interpretats per Greer Garson i Laurence Olivier. La comèdia romàntica de Jane Austen va tornar a ser adaptada pel cinema 65 anys després. Aquesta vegada, la història d'amor la van protagonitzar Keira Knightley i Matthew Macfadyen sota la direcció de Joe Wright. El film va estar nominat a quatre Oscars.

'La jove Jane Austen' (2007)

La primera adaptació sobre la vida de Jane Austen es va fer el 2007 amb 'La jove Jane Austen'. La pel·lícula biogràfica, dirigida per Julian Jarrold i protagonitzada per Anne Hathaway, parla de la vida de la famosa escriptora i de la possible relació que va tenir amb Thomas Lefroy.

stats