Cinema
Cultura 25/01/2011

Javier Bardem, nominat a l'Oscar al millor actor

'Biutiful', nominada com a millor pel·lícula de parla no anglesa. 'También la lluvia' ha quedat fora de la cursa pels Oscar

Redacció
1 min
Javier Bardem pels carrers de Barcelona durant el rodatge de 'Biutiful'.

BarcelonaJavier Bardem ha estat nominat per tercera vegada als Oscar pel seu paper a Biutiful, d'Alejandro González Iñárritu. Abans ja va estar nominat per Antes que anochezca (Julian Scnabel, 2000) i No es país para viejos (Joel Coen, 2007).

Biutiful també ha estat nominada com a millor pel·lícula de parla no anglesa, complint així les previsions. L'altre pel·lícula espanyola que optava a nominació en la mateixa categoria, También la lluvia, d'Icíar Bollaín, finalment ha quedat fora de la cursa dels Oscar.

El discurs del rei, de Tom Hooper, és la pel·lícula que ha aconseguit més nominacions, un total de dotze. A continuació Valor de ley, dels germans Coen, amb deu nominacions i Origen (Christopher Nolan) i La red social (David Fincher) amb un total de vuit nominacions.

Com era de preveure, Toy Story 3 ha estat nominada a millor pel·lícula d'animació, però també ha aconseguit quatre nominacions més en altres categories, inclosa la de millor pel·lícula.

stats