Música
Cultura 15/04/2014

Jeff Beck obrirà el Mas i Mas Festival

El llegendari guitarrista actuarà el 10 de juliol al Poble Espanyol i Aloe Blacc tancarà el festival el 29 d'agost al Palau de la Música

Efe
2 min
Jeff Beck

BarcelonaEl guitarrista de rock Jeff Beck donarà el tret de sortida al San Miguel Mas i Mas Festival el pròxim 10 de juliol al recinte del Poble Espanyol, segons han informat avui els organitzadors d'aquest esdeveniment. Jeff Beck, que aquest estiu complirà 70 anys, va ser el líder de la influent formació The Yardbirds, i és un dels guitarristes més reverenciats de la història del rock.

El Palau de la Música, un dels espais emblemàtics del festival, acollirà la clausura el 29 d'agost, amb el soul d'Aloe Blacc. El músic presentarà el seu disc 'Lift your Spirit' i interpretarà 'Wake me up', el tema que va firmar el 2013 amb el Dj suec Avicii i amb el qual va arribar a la primera posició de les llistes d'èxits de 102 països.

Un dels espais de programació diària del Festival, la sala Jamboree, oferirà un cartell ric en figures del jazz i el blues com Paquito D'Rivera, Freddy Cole, Benny Golson, Lucky Peterson Band, Mina Agossi Quartet, la Xina Moses & Ralph Lemonier i Alyth McCormarck & Frank Harrison Trio.

El Palau de la Música, per la seva banda, acollirà els concerts de Lucy Lummis i la Barcelona Big Blues Band, així com el piano clàssic d'Alba Ventura, Lluís Rodríguez Salvà i Vestard Shimkus.

A més dels espais ja consolidats, com Els Tarantos i el Moog, el festival incorpora aquest any la sala La Boîte, amb concerts de funky i soul la nit dels dissabtes, i la Sala Moragas del Born Centre Cultural, on se celebrarà el cicle "Sona el món i torna el Born" tots els divendres i dissabtes d'agost. De la inauguració d'aquest escenari s'encarregarà Maria del Mar Bonet els dies 1 i 2 d'agost, acompanyada pel músic Borja Penalba.

Altres artistes que figuren en el cartell són Gemma Humet, Daniel Ligorio, Trio Arriaga i la Banda Municipal de Barcelona, entre molts d'altres. En total, la 12a edició del festival inclou prop de 300 concerts, la majoria concentrats entre el 30 de juliol i el 31 d'agost, amb els quals els organitzadors preveuen arribar als 40.000 espectadors.

stats