Música
Cultura 16/12/2021

Joan Manuel Serrat, convidat especial del concert de Judit Neddermann al Guitar BCN

La 33a edició del festival inclou actuacions de Rufus Wainwright, James Taylor, Miguel Poveda i Rodrigo Cuevas, entre d'altres

2 min
Judit Neddermann en una imatge promocional.

BarcelonaEl festival Guitar BCN, organitzat per la promotora The Project, programarà més de quaranta concerts entre el 28 de gener i el 20 de setembre del 2022 en diferents espais de Barcelona, com ara el Palau de la Música, el Liceu, el Sant Jordi Club, l'Apolo, Razzmatazz i la Sala Barts, entre d'altres. En el cartell hi ha noms internacionals com Rufus Wainwright, James Taylor, Lila Downs i els guitarristes nord-americans Pat Metheny i Joe Satriani, a més d'un ampli ventall d'artistes catalans i espanyols entre els quals hi ha Ferran Palau, Mazoni, Andrea Motis, Miguel Poveda, Rosario, Miguel Ríos, Pedro Guerra, Ismael Serrano, Mikel Erentxun i Coque Malla. El festival, amb direcció artística de Judit Llimós, compta amb un pressupost d'un milió i mig d'euros.

Un dels concerts més especials d'aquesta 33a edició serà el de Judit Neddermann & Friends, el 2 d'abril al Palau de la Música, i un dels amics que acompanyaran la cantant del Maresme serà Joan Manuel Serrat, que ha trobat un forat en la gira de comiat per participar en una actuació que també forma part del cicle Palau Fronteres. En aquest concert, Neddermann hi estrenarà una obra encarregada pel Palau de la Música Catalana dins del programa Barcelona Creació Sonora, impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub). "Poder cantar amb ell al Palau és com un bateig", ha dit Neddermann sobre la col·laboració de Serrat, a qui considera un dels seus referents.

La inauguració del Guitar BCN la protagonitzarà Ferran Palau el 28 de gener, també al Palau de la Música, on presentarà en directe les cançons del disc Joia. Pel mateix espai hi passaran Los Secretos (11 de febrer), Quique González (17 de febrer), Medina Azahara (2 de març), Rufus Wainwright (1 d'abril), Xoel López (29 d'abril), Miguel Ríos (4 de maig), Pat Metheny (21 de juny), Zucchero (12 de juliol) i James Taylor (20 de setembre). Com és habitual, la programació mira d'aplegar noms consolidats de diferents sensibilitats artístiques, que van del jazz d'Andrea Motis, que el 5 de maig actuarà a l'Apolo amb un projecte que curiosament s'allunya una mica del jazz, al cabaret folklòric de l'asturià Rodrigo Cuevas, que perllongarà el seu idil·li amb el públic barceloní a la Sala Barts el 24 de febrer. La presentació del disc Diverso de Miguel Poveda al Liceu (19 de juny) i dos concerts de la gira de comiat d'Arnau Griso (13 i 15 de febrer a Razzmatazz) són altres esdeveniments destacats d'aquest Guitar BCN, que també inclou actuacions de Carlos Sadness, Trombone Shorty, Lori Meyers, Maria Peláe i Carmen Boza, entre d'altres.

stats