Teatre
Cultura 11/06/2012

Joan Pera: “Joan Capri és el paradigma de l'humor català”

L'actor estrena un nou espectacle on es fica en la pell de Joan Capri, amb qui va treballar a la sèrie 'Doctor Caparrós'

Ara
1 min
Joan Pera va treballar amb Joan Capri a la sèrie Doctor Caparrós, de TVE, i ara l'interpretarà.

BarcelonaJoan Pera no s'ha hagut d'aprendre els monòlegs del seu nou espectacle, on es fica en la pell del gran Joan Capri. "Els monòlegs de Capri ens els sabem de tota la vida, vam créixer amb ells. Són a la memòria històrica de la gent". L'actor va coincidir amb el còmic a la sèrie 'Doctor Caparrós'. "Ell anava a la seva i et deixava fer", explica. "Estava content de fer riure la gent i que la gent fos feliç amb ell. No era un home de grans amors però tampoc feia mai cap maldat de res, i això en teatre ja és molt!".

Segons Pera, els monòlegs de Capri són encara d'una gran actualitat: "Hi ha un que diu: 'Hem de protestar, hem de cridar, que avui en dia no passa res, no et fiquen a la presó. Avui pots protestar contra el polític, que no et posen a la presó. A ell tampoc, per això'".

"El Capri és el paradigma de l'humor català", conclou l'actor. "Catalunya és un país de grans actors, però còmics de categoria no n'havíem tingut mai. Surt ell i les generacions posteriors en bevem. El gran humor és el que d'una cosa quotidiana en fa categoria".

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'ARA Premium.

stats