Cultura
Cultura 29/09/2016

Joaquim Coello Brufau, nou president de la Fundació Carulla

Enginyer naval i màster IESE, té una àmplia experiència en el món empresarial i una marcada sensibilitat cap al món cultural i social

Ara / Efe
2 min
Joaquim Coello Brufau, nou president de la Fundació Carulla, a la dreta de Carles Duarte

BarcelonaL'enginyer i empresari Joaquim Coello Brufau ha estat nomenat nou president de la Fundació Carulla en substitució del poeta i lingüista Carles Duarte, que després de 13 anys en el càrrec iniciarà una nova etapa professional en l'àmbit educatiu. Segons ha informat l'entitat, aquest relleu s'emmarca en "un procés de renovació de la Fundació, que es concreta en la implicació de noves generacions de la família Carulla en el govern de l'entitat i en un nou enfocament de la seva actuació".

Rellançar l'activitat de l'entitat

La Fundació Carulla, creada el 1973 per Lluís Carulla i Canals, treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana, i els seus projectes tenen relació amb els àmbits de l'educació, la cultura i la societat.

Joaquim Coello, fins ara membre del patronat de la Fundació, es planteja rellançar l'activitat de l'entitat a través de projectes específics en els àmbits de la cultura, la llengua, la literatura, les arts i l'educació, amb l'objectiu d'obtenir una repercussió social diferenciada.

Coello, enginyer naval i màster IESE, té una àmplia experiència en el món empresarial i "una marcada sensibilitat cap al món cultural i social", segons ha destacat la Fundació Carulla. Ha estat conseller delegat o director general de ISS, ITP, Bazan, Gamesa i Applus, president del Port de Barcelona i degà del Col·legi d'Enginyers Navals d'Espanya.

Actualment és vicepresident segon de la Reial Acadèmia d'Enginyeria, president d'honor de Barcelona Global i patró de Femcat, Fundació Pasqual Maragall, Fundació Catalunya Europa i del Palau de la Música Catalana. Joaquim Coello és col·laborador habitual dels diaris ARA i El Punt-Avui, posseeix la gran creu d'Alfons X el Savi, dues creus al mèrit naval i una al mèrit aeronàutic. Va ser nomenat millor esportista nàutic el 1978 i va rebre el premi a la millor trajectòria professional en enginyeria naval el 2012.

stats