Moda
Cultura 12/05/2011

John Galliano serà jutjat per injúries racistes el 22 de juny

El creador, que no ha assistit al Palau de Justícia de París però serà present el dia de la vista, podria ser condemnat a sis mesos de presó i a pagar una multa de 22.500 euros

Efe
1 min

ParísEl modista John Galliano, ex director de la casa Dior, serà jutjat per injúries racistes el 22 de juny, segons han informat a EFE els seus advocats. Galliano no s'ha presentat a la cita per determinar la data però Aurélien Hamelle, la seva representant, ha explicat que "el dissenyador serà present en persona el dia de la vista" a les 11.30 h.

El passat mes de febrer, el modista va adreçar insults antisemites a una parella del bar La Perle, del barri de Marais de París. La denúncia de la parella va motivar una segona querella, pels insults contra una dona l'octubre de 2010. Posteriorment, el diari The Sun penjava el vídeo en què l'artista, visiblement begut, afirmava adorar Hitler. L'1 de març, la casa Dior confirmava la notícia de la sortida de Galliano de la firma. El 15 d'abril, el dissenyador va ser acomiadat de la seva pròpia firma.

Galliano haurà de respondre a les dues acusacions d'injúries racistes que se li atribueixen i podria ser condemnat fins a sis mesos de presó i a pagar una multa de 22.500 euros.

stats