Cultura 21/07/2021

Jordi Alomar, nou director del Museu de la Música de Barcelona

Ara
2 min
Jordi Alomar Payeras, el nou director del Museu de la Música de Barcelona i del Centre Robert Gerhard

BarcelonaEl musicòleg, músic i gestor cultural Jordi Alomar ha sigut nomenat aquest dimecres nou director del Museu de la Música de Barcelona i del Centre Robert Gerhard, després de guanyar el concurs que va convocar L'Auditori per substituir Jaume Ayats. En la seva proposta, com diu el comunicat del nomenament, Alomar fa "una reflexió intel·lectual d’alt nivell i un plantejament de modernitat respecte a les línies d’actuació del Museu de la Música i el Centre Robert Gerhard".

Jordi Alomar, que forma part del consell assessor del Consorci de L'Auditori i l'Orquestra des del 2016, va néixer a la localitat mallorquina d'Inca el 1985. És titulat superior en violí, llicenciat en història i ciències de la música a la UAB i màster en gestió cultural a la UB. Al llarg de la seva trajectòria, ha sigut el director del festival de música contemporània Encontre Internacional de Compositors entre 2009 i 2012, així com el codirector de la Setmana de Música Antiga de la Colònia de Sant Pere entre 2017 i 2019. En l’àmbit de l’art sonor, el seu projecte Arxiu/s - Art Sonor i pràctiques musicals experimentals a Mallorca 1980-2020 va resultar guanyador de la Crida 2020 de la direcció general d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Palma, i actualment està en fase de preparació d’una gran exposició retrospectiva que tindrà lloc al Casal Solleric durant el primer semestre del 2022. Igualment, ha guanyat l’Art Investigation Programme - Residència d’Investigació d’Experiències Sonores 2021 de Casa Planas - Teatre Principal.

En el camp de la docència, Alomar ha sigut professor al departament de Musicologia del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, al departament de Composició de l’Escola Superior de Música Taller de Músics i al Conservatori Professional d’Eivissa i Formentera, així com al Servei d'Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears. Des del curs 2019-2020 és professor del departament de Producció i Gestió de l'Esmuc.

stats