Música
Cultura 16/07/2015

Jordi Savall rep el premi portuguès Helena Vaz da Silva 2015

El músic català ha gravat més de 230 discos divulgant música antiga arreu del món

Efe/ara
1 min
El músic Jordi Savall/EFE

BarcelonaEl musicòleg, intèrpret i director Jordi Savall ha rebut el premi europeu Helena Vaz da Silva per convertir-se, al llarg de la seva carrera, en un dels divulgadors més destacats de música antiga del panorama internacional. Durant gairebé cinquanta anys, el músic català ha gravat més de 230 discos amb repertoris medievals, barrocs i renaixentistes, centrant-se especialment en música hispànica i mediterrània.

A banda de la seva carrera com a músic, Savall ha estat precursor de projectes com la Fundació Centre Internacional de Música Antiga o el festival d'estiu de l'Abadia de Fontfreda, a més de treballar com a Ambaixador per al Diàleg intercultural de la Unió Europea o Artista per a la pau de la UNESCO.

El responsable del jurat i president del Centre nacional de Cultura Guilherme d'Oliveira Martins ha qualificat al guardonat "d'incansable en la seva missió de portar la música a les persones i les persones a la música". El Premi Helena Vaz da Silva, que reconeix des de 2013 a artistes que protegeixen i divulguen el patrimoni cultural europeu, atorgarà el guardó a Savall el pròxim 12 d'abril a la seu de la Fundació Calouste Gulbenkian, a Lisboa.

stats