Premis literaris
Cultura 30/04/2013

Josefa Contijoch, Narcís Comadira, Toni Gomila i Joana Raspall, premis Crítica Serra d'Or 2013

El pare Josep Massot denuncia "el retrocés immens" que s'ha viscut en molts camps de la cultura catalana, i adverteix que "encara no ha tocat fons"

Ara
2 min

Barcelona'Sense alè', de Josefa Contijoch, ha rebut el premi Crítica Serra d'Or 2013 com a millor novel·la publicada durant l'any passat. En l'apartat de poesia, l'obra distingida ha estat 'Lent', de Narcís Comadira, i pel que fa al teatre de text el jurat ha reconegut Toni Gomila per 'Acorar'. En la categoria de literatura infantil i juvenil, Joana Raspall –de qui enguany se celebra el centenari– ha estat premiada pel conjunt de la seva trajectòria.

La 46a edició dels premis Crítica 'Serra d'Or' s'ha celebrat al Palau Moja aquest migdia, presidida pel pare abat de Montserrat, Josep Maria Soler. A més de les quatre categories esmentades, la revista ha distingit, en la categoria de biografies i memòries, 'Baltasar Porcel i Llorenç Villalonga. Les passions ocultes', editat per Rosa Cabré. La millor traducció ha estat 'Antologia de Spoon River, d'Edgar Lee Masters', feta per Jaume Bosquet i Miquel Àngel Llauger. En l'apartat de recerca, s'ha distingit 'Literatura catalana i cinema mut', de Teresa Iribarren i Donadeu.

Les retallades fan molt de mal a 'Serra d'Or'

El pare Josep Massot ha fet una advertència sobre "el retrocés immens" que s'ha experimentat en molts camps de la cultura catalana. "Encara no ha tocat fons", ha dit abans de repassar el tancament de la distribuïdora Arc de Berà i de la seva llibreria, Ona. Massot ha lamentat també que el Departament de Cultura de la Generalitat ha retirat les ajudes donades a 'Tretzevents' i a 'Documents d'església' des de fa gairebé tres anys. "Aquest any, continuant les retallades, el departament d'Ensenyament ha suprimit gairebé del tot les subscripcions destinades a instituts de les revistes 'Serra d'Or' i 'Piu-piu', cosa que, com és lògic, ens perjudica greument i que al final d'aquest any ens obligarà a prendre una altra dolorosa decisió: suprimir la revista per a nens petits 'Piu-piu'", ha anunciat.

stats