Òpera
Cultura 25/09/2012

Josep Pons assegura que el Liceu "reposarà" les places vacants del Cor i l'Orquestra

El nou director musical del teatre de la Rambla considera que els cossos artístics estables han de tenir "un espai central"

Acn
1 min

BarcelonaEl nou director musical del Liceu, Josep Pons, ha presentat aquest dimarts el seu projecte i ha dit que una de les condicions que va posar sobre la taula en acceptar el càrrec va ser que es reposin les places vacants del Cor i de l'Orquestra del Liceu quan la situació econòmica ho permeti.

De fet, ha assegurat que hi ha un compromís de la direcció del Liceu perquè així sigui i ha apostat per un nou conveni laboral. Pons ha assegurat que el seu objectiu és que "els cossos artístics estables de la casa siguin l'eix vertebrador del teatre i que tinguin un espai central que fins ara no han tingut".

També ha reconegut que entra al Liceu en "el pitjor moment" de la seva història recent. Pons ha presentat el seu projecte al Saló dels Miralls i ha fet moltes referències a la situació econòmica per la qual passa el Liceu. En aquest sentit, Pons ha dit que és un objectiu la millora i consolidació dels col·lectius artístics dels teatre, i que estratègicament "no es consideren externalitzables" ni l'Orquestra ni el Cor.

Pons ha destacat que l'Orquestra del Liceu té moltes vacants, "unes 30", ha afegit, i ha reiterat que el compromís és que la situació és cobrir aquestes vacants. Ara encara hi ha més vacants que quan va negociar la seva entrada al Liceu, ha reconegut, però ha afegit: "Jo ara sí que em posaré al davant com un lleó perquè no hi hagi cap moviment en l'Orquestra ni amb el Cor" i, per tant, farà "pressió" perquè es reposin aquestes places.

stats