Cultura
Cultura 27/11/2013

El compositor català Josep Soler rebutja la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts del govern espanyol

"No vull saber res del ministre Wert ni del govern de Rajoy, perquè a ells no els interessa en absolut ni la cultura ni l'educació", diu Soler

Efe
1 min

BarcelonaEl compositor català Josep Soler ha rebutjat la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts que atorga el Govern espanyol, com a mostra del seu desacord amb la política de l'Executiu de Mariano Rajoy en matèria cultural i educativa."Acceptar el reconeixement seria acceptar l'autoritat del Govern espanyol i jo no vull saber res del ministre Wert ni del govern de Rajoy, perquè a ells no els interessa en absolut ni la cultura ni l'educació", ha afirmat.

Soler, de 78 anys, és un dels compositors de música contemporània més importants dels nostres dies i al llarg de la seva carrera ha desenvolupat una intensa labor pedagògica, principalment fora dels àmbits denominats "acadèmics", encara que també en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i en el Conservatori Professional de Música de Badalona, que va dirigir fins al juny de 2010.

"Com a professor he patit molt amb aquests senyors que governen Espanya i que ens han enganyat a tots. No estan fent res del que van prometre i estan acabant amb la cultura i l'educació", ha assegurat el compositor. "Com a català tampoc no puc acceptar aquest reconeixement", ha afegit Soler, que creu que en el debat sobiranista "tots ho estan fent molt malament".

L'artista ha remès al ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, un burofax en el que li ha informat de la seva decisió de rebutjar el reconeixement, que li va ser concedit pel consell de ministres el mes de desembre passat, a proposta del ministre Wert. L'acte de lliurament d'aquesta alta distinció, que aquest any reconeixerà la labor de l'actriu Amparo Baró, el cineasta Manuel Gutiérrez Aragón i el "bailaor" Israel Galván, entre d'altres, tindrà lloc el mes de desembre vinent.

stats