La jutge d'Osca rebutja enviar una comissió judicial al Museu de Lleida per recuperar els béns de Sixena

En una providència feta pública aquest dijous, també desestima multar el conseller de Cultura, Santi Vila

La titular del jutjat de primera instància núm. 1 d'Osca ha rebutjat aquest dijous enviar una comissió judicial al Museu de Lleida per recuperar els béns del Monestir de Sixena que queden pendents de tornar, d'acord amb el que va establir ella mateixa en una sentència.

El contingut d'aquesta providència contrasta amb l'acta que la secretària judicial d'aquest mateix jutjat va fer pública a finals de novembre on, a petició de la part aragonesa, donava curs al que disposava la sentència del juliol del 2016. De fet, segons fonts del departament de Cultura, "és la resposta només a una petició de les parts i el procediment segueix el seu curs".

En la providència d'aquest dijous, la responsable judicial també rebutja la petició dels advocats de la part aragonesa les declaracions que el conseller de Cultura, Santi Vila quan va rebre l'advertiment de les conseqüències penals si no retornava els béns conservats a Lleida i al Museu Nacional d'Art de Catalunya i la imposició de multes per incomplir els terminis per retornar al monestir de Sixena els béns conservats a Lleida.

El lletrat de Sixena, Jorge Español, ha anunciat amb un comunicat que recorrerà la providència dictada aquest dijous perquè considera que la jutge no expressa els motius de la seva decisió.

Més continguts de