Cultura 18/11/2014

Judit Neddermann, Premi Miquel Martí i Pol per la musicalització d''El fugitiu'

El Premi especial del Celler ha sigut atorgat a Sis Veus per al Poeta, amb la interpretació musical de 'Cançó de la Rosa de paper' de Vicent Andrés Estallés

Ara
1 min

BarcelonaLa cantautora vilassarenca Judit Neddermann ha estat la guanyadora del VII Premi Miquel Martí i Pol per la musicalització del poema 'El fugitiu'. Neddermann ha publicat aquest març 'Tot el que he vist', on inclou els versos del poeta de Roda de Ter. La cantant guardonada admet que va connectar de seguida amb 'El fugitiu': "Són versos que revelen que algú crida silenciosament des de la desesperació". La cantant es va inspirar en els rodamons, i un cop feta la cançó va adonar-se que la realitat d'aquestes persones "és el neguit humà que tots tenim".

El Premi especial del Celler ha estat per a Sis Veus per al Poeta, amb la interpretació musical de 'Cançó de la Rosa de paper' de Vicent Andrés Estallés. El grup ha adaptat una melodia tradicional amb arranjaments d'Eva Dénia i Carles Dénia, i cantada amb les veus de Lola Ledesma, Maria Amparo Hurtado, Mertxe Martínez, Patxi Ferrer i Sílvia Ampolla.

Lluís Llach ha presidit el jurat d'aquest premi, integrat per l'artista Laura Almerich, el periodista i director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, el director de la SGAE a Catalunya i Balears, Ramon Muntaner i el someller d'El Celler de Can Roca, Josep Roca. El certamen, anomenat 'Terra i Cultura', està patrocinat pel celler Vall-Llach amb una dotació de 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill.

stats