Cinema
Cultura 10/02/2012

Juliette Binoche: "En la nostra societat, ser dona suposa una gran pressió"

L'actriu presenta al Festival de Berlín 'Elles', on interpreta una periodista que investiga la prostitució entre les estudiants universitàries de París

Ara
1 min
Juliette Binoche

BerlínJuliette Binoche, la protagonista de films com 'Blau' o 'El pacient anglès', ha presentat al Festival de Berlín el seu darrer treball com actriu, 'Elles', on interpreta una periodista que escriu un article sobre estudiants de la universitat de París que es prostitueixen per pagar els estudis. El descobriment que aquestes noies gaudeixen amb la seva feina i que els clients són majoritàriament marits insatisfets treu a la llum les inseguretats del personatge.

"No era un guió maniqueu, sinó amb matisos, molt complex", ha explicat Binoche en roda de premsa. "Jo no acostumo a fer pel·lícules amb missatge, però aquesta tenia subtileses que m'agradaven, com l'escena en què el meu personatge pregunta a una prostituta què és el més difícil de la feina que fa, i ella diu 'mentir a tothom'. Aquests detalls em fascinaven tant com al personatge que interpreto".

Malgoska Szmowska, la directora del film, ha agraït a l'actriu la seva valentia per permetre que la filmessin "molt menys atractiva del que sempre es mostren les estrelles del cinema". Binoche ha confessat que no va ser fàcil per ella, però que un cop es va veure en pantalla li va agradar el resultat. "Perquè està filmat amb amor", ha afegit.

Binoche ha afirmat també que 'Elles' no és "una pel·lícula feminista, sinó una reflexió femenina sobre les relacions i el paper que el sexe té en aquestes. Quan el meu personatge descobreix el porno a l'ordinador del seu marit es pregunta, 'Tinc jo algun paper en aquesta equació?' La pel·lícula aborda què significa en la nostra societat ser una dona, i la pressió tan gran que això suposa. Però no tenim cap resposta, només preguntes".

stats