Memòria Democràtica

Justícia relleva Teresa Ferré com a directora dels museus de la Batalla de l'Ebre

La conselleria col·loca Joan Baptista Forcadell, exregidor de CiU, al capdavant del Comebe

ARA
1 min
Teresa Ferré, en una exposició que va organitzar al Comebe

Nova conselleria, nous canvis a Memòria. Teresa Ferré, que va assumir la direcció del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe) el 30 de juny de l'any passat, ha estat rellevada. El nou director dels espais de memòria de l'Ebre serà Joan Baptista Forcadell, que ocuparà el càrrec a partir de dilluns. Baptista Forcadell va ser regidor de CiU a Sant Carles de la Ràpita, és llicenciat en economia i ha exercit com a docent.

Ferré, que deixa el càrrec després de poc més d'un any, tenia una llarga trajectòria professional relacionada amb temes de memòria. Ha treballat com a professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Rovira i Virgili (2005-2017) i ha combinat la docència amb la recerca, especialment en la fotografia i la propaganda de la Guerra Civil i l'exili republicà. També és investigadora independent a l’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ).

Quan Lourdes Ciuró va assumir el càrrec de consellera de Justícia al maig, també va canviar la direcció general de la Memòria Democràtica. La historiadora Gemma Domènech i Casadevall va ser rellevada pel politòleg Toni Font Ferré. Llicenciat en ciències polítiques i sociologia, Font va ser assessor del govern municipal de Sabadell, regidor de l'Ajuntament de Sabadell des del 2007 fins al 2019 amb Convergència i Unió i, fins al 2016, havia militat a Unió Democràtica. A l'Ajuntament de Sabadell va coincidir amb Ciuró, que també va ser regidora de CiU entre el 2007 i el 2011.

stats