Sant Jordi 2015
Cultura 22/04/2015

Ken Follett: "Sento una atracció especial cap a la idea dels enamorats que intercanvien roses i llibres"

El novel·lista visita per primera vegada Barcelona, on signarà els seus llibres coincidint amb el dia de Sant Jordi

Acn
2 min
Ken Follett / PERE TORDERA

BarcelonaKen Follett es trobarà per primera vegada amb els lectors catalans el dia de Sant Jordi a Barcelona. L'escriptor signarà els seus llibres en un parell d'estands al centre de la ciutat, principalment els volums de la trilogia 'The Century'. Follett ha confessat haver sentit a parlar molt d'aquest "festival" i ha manifestat que li agradaria que s'estengués arreu del món. Per a l'escriptor de 'bestsellers' més reconegut del moment, el romanticisme de Sant Jordi el toca de prop perquè, ha dit, les seves novel·les sempre inclouen una història d'amor. Follett ha assegurat que sent una "atracció especial" cap a l'intercanvi de roses i llibres entre enamorats. L'autor ha avançat que ja treballa en un nou llibre.

Ken Follett ha atès els mitjans de comunicació en una breu trobada en un cèntric hotel de Barcelona, poc després d'haver arribat a la ciutat. En els minuts que ha concedit, l'autor ha expressat que durant molts anys "ha sentit a parlar" de Sant Jordi, al qual s'ha referit com un "festival".

"Tothom diu que és meravellós i molt divertit, i molt bo per al món del llibre", ha començat. Fent seus aquests comentaris, Follett ha expressat que li sembla una tradició tan bona que li agradaria que s'estengués per tot el món. "De fet ja ho està fent", ha apuntat, i ha recordat que demà "a diversos punts de Londres, Escòcia i Europa" hi haurà "festivals de llibres i roses". "Espero que esdevingui un fet internacional", ha desitjat.

Follett ha subratllat el caràcter romàntic d'aquesta tradició. "És per als enamorats, i jo escric llibres romàntics, on sempre hi ha històries d'amor", ha dit. En aquest sentit, l'escriptor ha confessat la seva "atracció" per la tradició que els enamorats es regalin roses i llibres per Sant Jordi.

D'altra banda, l'autor ha manifestat que un dels motius de la seva visita, a més de participar demà del Sant Jordi signant els seus llibres en dos punts molt cèntrics de la ciutat, és l'agraïment cap als seus "lectors espanyols". "Estic molt content que hagin gaudit tant d'aquesta trilogia i hagin comprat tants exemplars", els ha dedicat.

Follett ja torna a escriure

A més, ha avançat que ja està treballant en la seva propera novel·la. Una obra que comença a la ciutat imaginària de Kingsbridge ("allà on s'aixecava la catedral d''Els pilars de la Terra'"), ambientada al segle XVI.

Coincidint amb la visita de Follett, s'ha anunciat el llançament del primer audiollibre en castellà de l'autor, 'Els pilars de la Terra', narrat per l'actor Jordi Boixaderas, i que serà accessible a través de tots els canals d'audiollibres. També està previst que durant el 2015 es realitzin i es posin a la venda els audiollibres de la trilogia 'The Century'.

La trilogia 'The Century', que recull els tres darrers llibres publicats per l'autor, explica la història de cinc famílies les vides de les quals es van entrellaçant a través dels grans esdeveniments socials i polítics del segle XX. Aquesta sèrie ha venut ja dos milions i mig d'exemplars en llengua castellana.

stats