Cultura 29/04/2021

L’ARA t’ofereix un llibre de poemes de Josep Carner sobre el bestiari de Barcelona

'Barcelona Bestiari' es pot aconseguir per 18 € als quioscos i a la botiga web de l’ARA del 28 d'abril a l'11 de maig

1 min

Barcelona Bestiari és un llibre de 41 poemes de Josep Carner sobre animals. Cada poema està acompanyat d’informació i d'excel·lents fotografies –fetes per Pere Vivas– de l’animal del qual parla. Es tracta de fotografies de bèsties que estan esculpides, esgrafiades o forjades als edificis, als carrers, a les places i als jardins de Barcelona.

Hi trobareu, entre moltes altres bèsties, la llagosta que corona l’edifici del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona, el drac dels Pavellons Güell, el gall del vitrall de la Casa Lleó Morera, la girafa del capdamunt de la rambla de Catalunya... i unes quantes de la Sagrada Família.

Al final del llibre hi ha un mapa de Barcelona amb la ubicació de totes les bèsties.

Hi ha moltes maneres de passejar per Barcelona. Una de certament interessant és amb aquest volum a la mà, que permet trobar fàcilment aquestes mascotes col·lectives que no piulen, ni lladren ni renillen –algunes fetes per artistes de reconegut prestigi: Fernando Botero, Joan Brossa, Josep Granyer, Frederic Marès...–. Quan som al costat d’una d’elles, és el moment ideal per llegir-ne el poema de Josep Carner. 

Coeditat per Triangle Postals i l’Ajuntament de Barcelona, el llibre Barcelona Bestiari es pot aconseguir per 18 € als quioscos i en aquest enllaç del 28 d'abril a l'11 de maig.

stats