Cultura 01/10/2011

La Iaia debuta al Palau de la Música obrint la nova temporada de BandAutors al Palau

El grup vigatà va presentar el seu primer disc, 'El meu vaixell'

Ara
2 min
La Iaia, ahir a la nit al Palau de la Música

BarcelonaLa segona edició del cicle BandAutors al Palau va engegar aquest divendres amb un dels grups revelació de la factoria pop-folk català, La Iaia, que va debutar al Palau amb bon peu. La formació guanyadora de la darrera edició del concurs Sona 9 va actuar ahir a la nit en la primera cita de la segona temporada de BandAutors al Palau. Ho va fer davant d'un auditori a mitja entrada que, malgrat la curta trajectòria del grup, va assistir entusiasta al concert. La Iaia va presentar el seu primer disc d'estudi (fins ara havien enregistrat una maqueta) que porta per títol Les ratlles del banyador (Música Global, 2011). El grup va guanyar popularitat arran de la participació al Sona 9, i un any després mostren –tot fent 'un Palau'– que han madurat.

Els assitents al concert van ser els primers en poder comprar el seu primer disc, Les ratlles del banyador, que arribarà a les botigues l'11 d'octubre. Els temes d'aquest primer àlbum, produït pel prestigiós Paco Loco, productor de referència de l'indi estatal, van centrar el concert i també van repassar alguns temes de la maqueta El meu vaixell, amb la qual van guanyar el Sona 9 i de la qual n'han venut 1.000 còpies.

El cicle BandAutors al Palau va néixer ara fa un any i ha portat al Palau de la Música grups i intèrprets com Els Amics de les Arts, Roger Mas, Mishima i Sanjosex, entre altres. Enguany, entre aquest divendres i el 4 d'abril pujaran a l'escenari Maria Coma, The Seihos, Angelina i els Moderns i Obrint Pas, culminant la seva gira de presentació del disc Coratge (Propaganda pel fet!, 2011). A més, enguany el cicle aposta per dues produccions-homenatge. La primera, el 24 d'octubre és el concert Nit col·lectiva: en memòria d'Esteve Fortuny. Es tracta d'un concert en record de qui va ser fundador, compositor i guitarrista de la Companyia Elèctrica Dharma. En aquest concert es repassaran les melodies més populars del grup de la mà de bandes com els mateixos Obrint Pas, Roger Mas, El Petit de Cal Eril, Raydibaum, Cabo Sanroque o Inspira, entre d'altres. I coincidint amb els 25 anys del naixement del grup Sau, el 15 de novembre s'ha programat un concert d'homenatge "en clau de commemoració i de comiat" en el qual Pep Sala i la seva banda repassaran la trajectòria del que va ser un dels grups d'èxit del rock català.

stats