Cultura 13/03/2012

La política recorda l'activisme de Pàmies: "Una escriptora compromesa amb la nació catalana i la justícia social"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat que l'escriptora "no va deixar mai de conrear la nostra llengua, ni tan sols en els anys més durs de l'exili"

Ara
1 min

BarcelonaArtur Mas ha expressat "en nom del poble de Catalunya" el condol per la mort aquest dimarts de Teresa Pàmies: "Una escriptora i activista compromesa amb la causa de la nació catalana i la justícia social". "Una autora que no va deixar mai de conrear la nostra llengua, ni tan sols en els anys més durs de l'exili" i que "ha representat la continuïtat de la Catalunya d'abans de la guerra de 1936-1939, un dels fils que va relligar les tradicions d'un país que va córrer un perill molt gran de trencar-se i de no continuar".

Anna Simó, d'ERC: "Escriptora, dona i activista política compromesa amb cada moment que va viure i que li va tocar viure a ella i al seu país, amb el seu gènere i amb el relat d'uns temps i d'un país".

Santiago Carrillo, secretari general del PCE del 1960 al 1982, al canal 3/24: "Era una dona de gran caràcter, molt lluitadora, intel·ligent, i es va anar fent una àmplia cultura autodidacta que li permetia tractar molts temes amb domini. De jove ja era una noia molt valenta en aquells dies de la Guerra Civil".

Xavier Trias, alcalde de Barcelona: "En el llarg camí que representa gairebé un segle de vida, en ella es van personificar el compromís ideològic i l'esperit irreductible de qui es va veure abocada a patir els avatars de la convulsa història de la Catalunya del segle XX".

stats