PAPERS DE SALAMANCA
Cultura 25/09/2012

L'Ajuntament de Barcelona vol que tornin tots els seus 'papers' de l'arxiu de Salamanca

"No té cap sentit que la documentació administrativa i històrica de Barcelona sigui a Salamanca", assegura el regidor de Cultura

Ara
1 min
Hi ha molts documents catalans en arxius espanyols.

BARCELONAEl retorn dels 'papers' de Salamanca és lent i ple d'obstacles. El darrer a exigir, per enèsima vegada, que la documentació i els objectes que Franco va requisar quan el govern legítim de la República va perdre la guerra tornin als seus legítims propietaris ha sigut l'Ajuntament de Barcelona. La Comissió de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació "ha exigit la immediata restitució per part del ministeri de Cultura de la documentació propietat de l'Ajuntament de Barcelona i de tota la documentació pendent de restituir i que encara resta a l'arxiu del Govern Civil per tal que sigui integrada a l'Arxiu Municipal".

El consistori també s'ha adherit a la petició feta per iniciativa de la Comissió de la Dignitat, que afecta els ajuntaments de Gandesa, Igualada, Moià, Reus, Sant Joan les Fonts, Sort, Tarragona, Valls i Vic, per reclamar la restitució dels documents dels seus arxius institucionals requisats al final de la Guerra Civil i que encara es retenen a l'arxiu de la Guerra Civil de Salamanca. Hi ha des de documentació d'obres fins a plànols de refugis, passant per l'acte en què l'Ajuntament de Moià va proclamar la República.

El consistori lliurarà una còpia de la seva petició als altres ajuntaments afectats, a la Comissió de la Dignitat i al ministeri de Cultura, a banda de la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides a Ginebra i al Consell Internacional d'Arxius.

stats