Cinema
Cultura 25/02/2018

L'Animac creix un 10% en visitants en la 22a edició

El festival de cinema d'animació de Lleida es consolida gràcies als 30.000 assistents d'enguany

Ara / Acn
1 min
Una imatge de la 22a edició de l'Animac

LleidaL'Animac, la Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya, tancarà aquest diumenge al vespre la seva 22a edició amb prop de 30.000 visitants, un 10% més que l'any passat, entre assistents a les projeccions, als tallers i a la 'masterclass'. També augmenten els espectadors en 800 i arriben fins als gairebé 13.000.

Aquesta última jornada ha acollit a la Llotja de Lleida més tallers per als més petits, com ara el 'Menjamitjons' i una 'masterclass' de Normand Roger, músic de referència en animació i creador de 200 bandes sonores. L'Animac es converteix any rere any en una cita ineludible per als amants de l'animació. Un dels exemples d'això és que, tot i no ser un festival competitiu, hi ha creadors que escullen l'Animac per presentar els seus projectes, com 'The breadwinner', una 'première' espanyola.

La directora de la Mostra, Carolina López, ha explicat que els creadors d'aquesta pel·lícula es van posar en contacte amb l'Animac perquè volien estrenar-la a Lleida, la qual cosa demostra que cada vegada més "l'Animac és una referència a Catalunya i al món". El compositor Zacarías M. de la Riva, creador de la música de l'aclamada i premiada Tadeu Jones, impartirà aquesta tarda una 'masterclass' i al vespre, durant la cloenda, se li lliurarà el premi Trajectòria de l'Animac 2018.

stats