Música
Cultura 20/04/2012

L'ARA estrena el nou videoclip de La Iaia

Les imatges d''Explosió' s'inspiren en les pel·lícules de terror de sèrie B dels anys 50

Ara
1 min

BarcelonaEl gloriós blanc i negre de les pel·lícules de terror dels anys 50 inspira el nou videoclip de La Iaia, que la web de l'Ara estrena en exclusiva. Un jove, interpretat per Ernest Crusats –el cantant del trio de Vic–, es desperta a mitjanit, agafa un ganivet i surt al carrer, on la gent corre espantada. Les imatges acompanyen la cançó 'Explosió', inclosa al disc 'Les ratlles del banyador' (Música Global, 2001), però obren la porta a una interpretació diferent, sobretot cap al final del videoclip.

La lletra parla d'una parella que es busca després d'una explosió. "Quan vaig escriure la cançó, tenia al cap la imatge de les Torres Bessones –explica Crusats–. Però no parla explícitament d'un atemptat. De fet, si no digués la paraula explosió es podria referir a un monstre o a una cosa destructiva". Això és el que ha fet l'enigmàtic realitzador Cru a partir del guió del mateix Crusats: transportar la història cap a la sèrie B de monstres. "És una fusió interessant", diu Crusats.

La Iaia són aquests dies a Londres, on avui divendres faran un concert, al club Rich Mix. La setmana vinent continuaran la gira. Les següents actuacions seran el 27 d'abril a Tremp, el 28 a Sant Carles de la Ràpita, el 3 de maig a Manresa i el 5 a Torroella de Montgrí.

stats