Cultura 08/03/2018

Oscar Muñoz es converteix en el primer artista a rebre el premi Hasselblad

La concessió del guardó coincideix amb la mostra que l'artista té en cartell a la Fundació Sorigué a Lleida

Ara
1 min
Oscar Muñoz a la seva exposició a la Fundació Sorigué

BarcelonaPer primera vegada el premi Hasselblad, considerat un dels grans guardons del món de la fotografia, ha recaigut en un creador que no és fotògraf: l'artista colombià Oscar Muñoz (Popayán, 1951) l'ha rebut perquè "qüestiona la fiabilitat del mitjà fotogràfic", segons el comunicat que ha fet públic la fundació Hasselblad. La concessió del guardó coincideix amb la mostra que l'artista té en cartell a la Fundació Sorigué a Lleida.

La cerimònia de lliurament del premi se celebrarà a Göteborg el 8 d'octubre. L'endemà es farà un simposi sobre l'obra de Muñoz i s'obrirà una exposició dels seus treballs. La mostra de la Fundació Sorigué, on l'artista explora els moments anteriors i posteriors al de la fixació d'una imatge en un suport, romandrà oberta fins al 17 de juny. A més de ser l'única de l'artista actualment oberta, 'Oscar Muñoz: des/materialitzacions' també és la primera mostra on l'artista fa de comissari de la pròpia obra, juntament amb la directora de la Fundació Sorigué, Ana Vallés.

"El pas del temps, els capricis de la història i la desintegració de la imatge constitueixen la investigació principal de l'obra d'Oscar Muñoz", diu també el comunicat de la Fundació Hasselblad.

Al llarg de la seva trajectòria de prop de 40 anys, han rebut el premi Hasselblad fotògrafs com Henri Cartier-Bresson, Sebastiao Salgado, Cindy Sherman, Nan Goldin i Joan Fontcuberta.

stats