MÚSICA
Cultura 17/01/2013

El flamenc català arriba a la Biennal musical a Amsterdam

L'Institut Ramon Llull portarà Mayte Martín, Salao, Las Migas i Sonia Sánchez a l'anomenat Focus Catalunya

Laura Serra
2 min
El nou món de Las Migas

BarcelonaLa música flamenca catalana es presentarà a la Biennal de Flamenc d'Amsterdam, que se celebrarà entre el 19 de gener i el 3 de febrer, en l'anomenat Focus Catalunya, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull –que hi dedica 13.500 euros. Els artistes que formaran part del Focus Catalunya i que actuaran a Amsterdam, Rotterdam i Utrecht seran Mayte Martín, Juan Ramón Caro, Belén Maya, Salao, José Andrés Cortés, Las Migas amb Raúl Rodríguez, Sonia Sánchez i Jordi Molina. La Biennal holandesa arriba a la seva quarta edició i és un dels festivals flamencs més importants.

El president del Taller de Músics, Lluís Cabrera, ha remarcat la importància del flamenc a Catalunya i ha assegurat que Jérez i Triana no són els únics que poden produir un flamenc artístic i de qualitat. "Des de qualsevol racó del món es pot estimar aquesta música com qualsevol altra", ha apuntat, i ha recalcat que "està bé no perdre de vista com ha crescut i s'ha consolidat el flamenc, que es fa més universal a partir de realitats com la de Catalunya, i per això a la Biennal d'Amsterdam hi ha una àrea dedicada al flamenc que es fa a Catalunya".

El cantant català Miguel Poveda ja havia actuat a la Biennal de Flamenc del 2008 i en aquesta edició hi actuaran Mayte Martín, Juan Ramón Caro, Belén Maya, Salao, José Andrés Cortés, Las Migas amb Raúl Rodríguez, Sonia Sánchez i Jordi Molina. En total seran cinc cites, en la qual alguns dels músics tocaran junts.

El director de l'Institut Ramon Llull ha indicat que el Focus Catalunya fa que "la visibilitat dels artistes catalans contribueixi a la visibilitat de la cultura catalana". Ha recalcat que és una forma de mostrar "una marca de cultura catalana de cara el món, que vagi associada a coses bones com la diversitat i fins i tot a la contradicció".

stats