Cultura 30/04/2015

L'Associació d'Arxivers denuncia que el Parlament incompleix la llei

Els professionals asseguren que els cinc candidats a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública no tenen la formació que s'explicita a la Llei de Transparència

1 min
CARMEN NAVARRO (ARXIU MUNICIPAL DE BARCELONA)

L'Associació d'Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya està "indignada i perplexa" davant l'absència de professionals en arxius i gestió documental entre els cinc candidats que es sotmetran a votació del Parlament en el ple d'avui, dia 30 d'abril, per constituir la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública que preveu la Llei 19/2014 de Transparència, Accés a la Informació i Bon Govern. Segons l’article 40.3 d’aquesta llei: “Els membres de la Comissió han d’ésser juristes especialistes en dret públic i tècnics en matèria d’arxius o gestió documental, elegits entre experts de competència i prestigi reconeguts i amb més de deu anys d’experiència professional”. "És inqüestionable o no interpretable l’obligació que alguns dels membres hagin de disposar d’expertesa en matèria d’arxius o gestió documental, assegura en un comunicat l'entitat.

Segons l'Associació d'Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya, els cinc candidats que "van comparèixer el passat 28 d'abril van reconèixer la seva manca de formació i expertesa professional en matèria d’arxius i gestió documental, essent el seu coneixement el de mers usuaris d’aquests serveis. Amb tot, això no ha estat suficient perquè en el ple d’avui i demà siguin sotmesos igualment a la votació per a ratificar-los".

stats