Lletres
Cultura 09/01/2013

Laura Borràs serà la nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes

Francesc Parcerisas continuarà com a degà de la institució. Els dos noms els ha proposat el conseller Ferran Mascarell aquesta tarda a la reunió del Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes i els aprovarà el president i el govern

Ara
2 min
LAURA BORRÀS

BarcelonaAquesta tarda s'ha constituït el nou Consell Assessor de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Després de l'anunci de la destitució de l'exdirector de la institució, Oriol Izquierdo, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha proposat avui un nou nom per dirigir l'entitat. Tal com avançava avui l'ARA, el nom escollit és el de la professora Laura Borràs. Després d'haver escoltat l'opinió del Consell Assessor, Mascarell elevarà la proposta al govern, que serà qui nomenarà Borràs. A més, Mascarell proposarà la continuïtat de Francesc Parcerisas com a degà de la institució, nom que haurà d'aprovar el president de la Generalitat.

El conseller de Cultura ha posat en relleu "el profund coneixement de la literatura catalana, tant de la història de la literatura com de l'actual, que té Laura Borràs, i la qualitat en la gestió que ha demostrat en l'organització de commemoracions i actes de reconeixement del patrimoni literari català i d'una manera molt especial el domini en l'aprofitament de les noves tecnologies per obtenir projecció local i global del patrimoni literari català".

Laura Borràs Castanyer (Barcelona, 1970) és llicenciada en filologia catalana i doctora 'cum laude' en filologia romànica, i és professora de la Universitat de Barcelona. A més, dirigeix un grup de recerca lligat a la comunicació 2.0. Durant l'any 2012, Borràs ha estat la comissària de l'Any literari Sales, Calders, Tísner, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. El poeta, traductor, crític literari, i professor Francesc Parcerisas és degà de la Institució de les Lletres Catalanes des de l'octubre del 2010. Parcerisas ja va ser prèviament director de l'entitat, entre 1998 i 2004.

L'encàrrec de Ferran Mascarell a la ILC és que es millori la projecció del conjunt del patrimoni literari, es reforci el paper de la institució en les commemoracions culturals i d'escriptors, es difongui la creativitat dels escriptors, es repensin els ajuts a la creació, es busquin aliances amb altres entitats culturals i s'utilitzin eines modernes per a tot això.

stats