Música
Cultura 21/05/2014

El grup Spirit demandarà Led Zeppelin per un pressumpte plagi a 'Stairway to Heaven'

El grup californià Spirit considera que la introducció de la cançó és un plagi a 'Taurus', un dels seus temes instrumentals

Efe
1 min
La banda Led Zeppelin en un concert a Nuremburg el 1980 / LEDZEPPELIN.COM

Los ÁngelesEls advocats del grup nord-americà Spirit demandaran la banda britànica Led Zeppelin. Els Spirit consideren que la introducció de 'Stairway to Heaven', editada el 1971, és un plagi d'una de les seves cançons instrumentals, 'Taurus', de 1968.

Segons ha publicat aquest dimarts el diari 'Los Angeles Times', serà Francis Alexander Malofiy, en representació del guitarrista de Spirit, Randy California, qui interposarà la demanda. L'objectiu de Malofiy és bloquejar el llançament d'una nova edició de l'àlbum 'Led Zeppelin IV', que inclou la cançó, i aconseguir que es reconegui a California com a coautor del tema.

Segona indica la revista 'Rolling Stone', Spirit ha esperat fins ara a presentar la demanda perquè "no es podia permetre" pagar els advocats abans. A més, la publicació explica que Spirit i Led Zeppelin van actuar junts en quatre ocasions entre 1968 i 1969.

Randy California, poc abans de la seva mort, el 1997, ja va declarar a la revista Listener que considerava que l'èxit de Led Zeppelin era "un plagi". "Van guanyar milions de dòlars amb la cançó i mai no van donar les gràcies ni es van oferir a donar-nos una part dels diners. Això em dol. Potser algun dia la seva consciència aconsegueixi que facin alguna cosa al respecte", va dir.

De moment, els representants de Led Zeppelin no han fet cap declaració.

stats