ARA Llegim
Cultura 04/09/2014

Lee Child guanya el vuitè premi RBA de novel·la negra

'Personal', una nova entrega de la sèrie protagonitzada per Jack Reacher, s'emporta els 125.000 euros del guardó

Ara
1 min
Lee Childs (Sigrid Estrada)

BarcelonaLee Child ha guanyat els 125.000 euros del premi RBA de novel·la negra amb la novel·la 'Personal'. L'escriptor britànic és l'autor de la sèrie protagonitzada per Jack Reacher, que l'any passat va ser adaptada al cinema amb Tom Cruise de protagonista.

'Personal' també està protagonitzada per Reacher, un antic policia de les forces armades amb un codi moral molt particular. A la nova novel·la de Child, Reacher ha de trobar el franctirador que ha atemptat a París contra el president de la República Francesa. L'acompanya una jove soldat, Casey Nice, que li és assignada per l'exèrcit. Tots dos marxen a Londres per evitar que el franctirador torni a atacar durant una reunió del G-8. L'especialista en novel·la negra Antonio Lozano l'ha definit com "una novel·la amb molt de múscul, però analítica".

RBA ha publicat ja títols de l'autor com 'El camino difícil', 'Un disparo' i 'Mala suerte'. Lee Child, pseudònim de Jim Grant, va iniciar-se en televisió com a guionista després de graduar-se a la Universitat de Sheffield, i ha guanyat premis del prestigi del Barry Award i l'Anthony Award al millor debut del gènere policíac. L'autor visitarà Barcelona el proper octubre per presentar la novel·la.

stats