Literatura
Cultura 18/10/2013

L’escriptora Lindsey Davis guanya el primer Premi Internacional Barcino de novel·la històrica

El guardó es lliurarà en la trobada Barcelona Novel·la Històrica, que tindrà lloc de l'11 al 16 de novembre al Born Centre Cultural

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptora britànica Lindsey Davis és la guanyadora del Premi Internacional Barcino de Novel·la Històrica, que atorga l'Ajuntament de Barcelona a un autor de novel·la històrica en reconeixement al conjunt de la seva obra. El lliurament tindrà lloc el dimarts 12 de novembre, a les 19 hores, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

El jurat, compost per Joan Villarroya, Jacinto Antón, Maria Mercè Roca, Toni Soler i Enric Calpena, ha valorat "una obra ben documentada centrada principalment en l'Imperi Romà del segle I després de Crist". Lindsey Davis ha publicat una trentena de novel·les de caire històric, una vintena d'elles protagonitzades per Marcus Didius Falco, un detectiu de la Roma del segle I. "L'humor i la personalitat entranyable dels personatges que crea Davis ha atorgat un caràcter ben especial a la seva obra", han afirmat. L'editorial Columna l'ha publicat en català i Edhasa en castellà.

Lindsey Davis (Birmingham, 1950) rebrà el premi en la primera edició de la trobada Barcelona Novel·la Històrica, comissariada pel periodista i escriptor Enric Calpena, que tindrà lloc la setmana de l'11 al 16 de novembre al Born Centre Cultural i que s'emmarca en les activitats del Tricentenari BCN.

stats